top of page

Blogi

70-luvun nostalgiaa modernilla twistillä: Upea remontti rivitaloasuntoon

Mar 16, 2024

Tässä blogitekstissä sukellamme 70-luvun inspiroimaan remonttikohteeseen, jossa yhdistyvät menneen vuosikymmenen tunnelma ja modernit ratkaisut. Kohteena oli 1970-luvun rivitaloasunto, joka kaipasi kokonaisvaltaista päivitystä sekä pinnoiltaan että talotekniikaltaan.

 

Sisustussuunnittelun lähtökohtana oli kunnioittaa alkuperäistä 70-luvun tyyliä. Valitsimme värimaailman ja materiaalit, jotka sopivat aikakauden henkeen, mutta samalla tuovat kotiin modernia ilmettä ja laadukkaita ratkaisuja. Pintamateriaaleina käytettiin aikakaudelle tyypillisillä maanläheisillä sävyillä. 

 

Kaikki pinnat lukuunottamatta tiiliseiniä uusittiin ja märkätilat kokivat täydellisen muodonmuutoksen remontin yhteydessä. Keittiöön valittiin tyylikkäät ja käytännölliset ratkaisut, ja kylpyhuoneeseen tehtiin edustava ja moderni kokonaisuus joka yhdistyy spa-tyyliseen takkahuonetilaan. Myös valaistus uusittiin kokonaan suosien epäsuoraa valaistusta, jolla korostettiin eläviä seinäpintoja.

 

Yksi remontin merkittävimmistä muutoksista oli keittiön ja olohuoneen välisen kevyen seinän poisto. Tämä avarsi tilaa huomattavasti ja lisäsi luonnonvalon kulkua tilassa. Nyt keittiö ja olohuone muodostavat yhtenäisen ja valoisan kokonaisuuden, joka sopii täydellisesti perheen yhteiseen aikaan ja rentoutumiseen.

 

Talotekniikkaa uusittiin laajalti. Vanha painovoimainen ilmanvaihto korvattiin lämmöntalteenotolla varustetulla koneellisella ilmanvaihdolla, ja sähköt uusittiin kokonaan. Näillä toimenpiteillä parannettiin asunnon energiatehokkuutta ja asumismukavuutta.

 

Lopputuloksena on upea ja ainutlaatuinen koti, joka henkii 70-luvun nostalgiaa modernilla twistillä.

 

Olemme ylpeitä tästä projektista ja uskomme, että se on loistava esimerkki siitä, miten vanhaa ja uutta voi yhdistää tyylikkäästi. Jos olet harkitsemassa 70-luvun asunnon remonttia, toivottavasti tämä blogiteksti antoi sinulle inspiraatiota ja ideoita!

 

Lisätietoja kohteesta ja suunnittelusta saat ottamalla yhteyttä:

 

Heidi Juuti

Tila consulting

040 5008369

heidi.juuti@tilaconsulting.fi

 

Kuvia kohteesta:

Tulevaisuuden työpaikat ovat fyysisen ja digitaalisen ympäristön yhteenliittymiä

Dec 2, 2021

Tulevaisuudessa voi olla mahdollista, että joudumme välttämään fyysisiä kohtaamisia yhä enemmän ja enemmän. Voimme ehkä jälleen asuttaa maaseudut työskentelemällä aidosti paikasta riippumatta. Työskentelemme ehkä metaversumissa digitaalisina avattarina ja työmaailmankuvamme muodostuu puhtaasti digitaalisesta ympäristöstä. Syy voi olla mikä tahansa, mutta digitaalisuus puskee kaikille työelämän alueille.

 

Tulevaisuuden maalailu on täyttä arvailua ja utopiaa, joten palataan tähän päivään.

 

Hurjaa on, että futuristinen kuvaelma ei ole kovin kaukaa haettu. Etätöistä on tullut uusi normaali ja työtiloilta vaaditaan paljon aikaisempaa enemmän. Turvallisuus on noussut yllättäen tärkeäksi teemaksi. Tulisimme työpaikalle jos se olisi turvallista. Ja kyllähän se varmasti taas pian on, ollaan optimistisia!

 

Jos aiemmin työpaikalle saapuminen oli palkanmaksun peruste tai koimme tärkeänä ja merkityksellisenä saapua joka päivä toimistolle, on maailmankuvamme mullistunut täysin. Mistä löytää uusi syy toimistolle saapumiseksi? Miten houkutella ihmiset kodeistaan?

 

Työpaikalle saapumisesta on saatava lisäarvoa jollakin keinoin. Vaikka toimistoille palataankin, etäilykulttuuri on tullut jäädäkseen ja työmatkailu tuskin palaa enää koskaan vanhaan, joten yhteydenpito kaukana oleviin yhteistyökumppaneihin ja asiakkaisiin hoidetaan videoalustojen kautta. Teamsin ja Zoomin kaltaiset järjestelmät toimivat, mutta eivät pysty välittämään läsnäolon tunnetta tai mahdollista spontaaneja keskusteluja. Toimistoihin tulisikin rakentaa erityisesti tätä tarkoitusta varten suunnitellut tilat sekä järjestelmät, joiden avulla pystytään järjestämään vaikkapa usean ihmisen workshoppeja ja kokouksia autenttisesti. Ehkäpä etätiimit pystyisivät pitämään yhteyttä toisiinsa jatkuvalla virtuaalisella yhteydellä. Elämyksellisten etäyhteyksien mahdollistaminen työpaikoilla voisikin voittaa kotiolot monessa tilanteessa.

 

Näkisinkin, että tilat, työpaikat ja virtuaalinen kanssakäyminen sekä teknologian kehittyessä myös virtuaalitodellisuus tulevat nivoutumaan kokonaisuudeksi. Tulevaisuuden työpaikat ovatkin fyysisen ja digitaalisen ympäristön yhteenliittymiä.

Heidi Juuti

Tila consulting

Lääkäriliiton toimistoon rakennettiin kahvila

Nov 18, 2021

Lääkäriliiton tavoitteena oli luoda viihtyisä ympäristö toimistonsa keskeisimmälle paikalle. Vapaampaan työntekoon, oleskeluun ja taukotilaksi suunniteltu tila nimettiin working cafeksi. Tilan tavoitteena on luoda miellyttävä ympäristö ihmisten kohtaamisille työpäivän lomassa. Tila Consulting suunnitteli working cafen sisustuksen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Monimuotoisia oleskeluryhmiä

Working cafen sisustuksessa oli lähtökohtana luoda valoisaan ja avaraan tilaan erilaisia oleskeluryhmiä. Tilan keskelle rakennettiin "vihreä keidas" sohvaryhmineen. Keitaan ympärille sijoitettin lounastamiseen ja kahvitteluun soveltuvat kahvilapöydät. Keskittymistä tai rentoutumista varten tilaan sijoitettiin mukavia nojatuoleja ja tiimityötä varten korkeampia baaripöytiä. Viihtyisyyttä tilaan saatiin sommittelemalla sinne suuria viherkasveja.

 

Tila toimii nyt monimuotoisen työskentely- ja kohtaamispaikkana.

Heidi Juuti

Tila consulting

bottom of page