STAILAUKSELLA TEHOA MYYNTIIN

Stailauksella tarkoitetaan asunnon myyntikuntoon laittamista, useimmiten kalustamista niin, että asunto saadaan helpommin myytyä ja siitä saadaan parempi hinta. Stailauksella tavoitellaan potentiaalista ostajaprofiilia kiinnostavaa sisustustyyliä.

Uudiskohteiden stailaus on tullut jo normaaliksi käytännöksi Suomessa, sillä rakennusyhtiöt ja kiinteistövälittäjät ovat nähneet stailauksen tehokkuuden ja arvon. Uudetkin asunnot on helpompi myydä kalustettuina, koska ostajan on helpompi hahmottaa tila ja sen mahdollisuudet.

TILA consultingin sisustussuunnitelija Heidi Purola näkee nykyisessä asuntomarkkinassa paljon potentiaalia erityisesti kalustettujen yksityisten kotien myyntistailaukseen. Jo pienillä muutoksilla, esimerkiksi tavaran määrää vähentämällä sekä kalusteiden uudelleenjärjestelyllä pystytään saamaan lisää tilan tuntua ja selkeyttä myytävään kohteeseen. Monessa tapauksessa mitään uusia hankintoja ei edes tarvita, usein riittää kun olemassaolevat järjestellään uudelleen. Ulkopuolisen asiantuntijan silmä auttaa arvioimaan ja näkemään mahdollisuudet. ”Kokemusteni mukaan vanhojen kohteiden myyntistailauksella onnistutaan nopeuttamaan myyntiä ja usein asunnosta saadaan parempi hintakin”, kertoo sisustussuunnittelija Heidi Purola.

Vanhojen asuntojen stailaus alkaa aina perusasioiden tarkistamisella. Kunnollinen siivous ja toisinaan pienet korjaustyöt kannattaa hoitaa kuntoon ennen asunnon myytiin laittamista. Myyntikuvien laadusta ei kannata tinkiä, sillä asunnot myydään hyvin pitkälle valokuvien perusteella. Asunnon etsijät valikoivat netissä esiteltävien kuvien perusteella ne kohteet, joihin tutustuvat tarkemmin. ”Huonot, pimeät ja suttuiset kuvat eivät myy, tämän vuoksi kohteen kuvaus kannattaa aina teettää ammattikuvaajalla”, täsmentää Heidi.

TILA consultingilla on kokemusta lukuisista myyntistailaustoimeksiannoista yksityisille ja yrityksille.

Lisätietoa stailauspalveluista löydät: www.tilaconsulting.fi