top of page
Search
  • Heidi Purola

Toimistot tyhjenevät jälleen - Mitä pitäisi tehdä?

Updated: Nov 25, 2021

Muutamia viikkoja ehdimmekin jo tehdä läsnätyötä, kunnes taas nyt monet yritykset suunnittelevat etätöihin siirtymistä. Toimistotilojen tyhjentyessä lähi- ja etätyön järjestelyt haastavat yritysjohtoa pohtimaan uutta toimintatapaa, jossa työnteko siirtyy aika ajoin paikasta toiseen.


Etätyötä olemme ehtineet harjoitella jo pitkään ja hybridityötäkin jo hyvän aikaa. Pelkkä läsnätyö taitaa olla jo historian havinaa. Työpisteen vaihtelu työpaikan, kodin ja kesämökin välillä saattaa tuoda toivottuakin vaihtelua ja joustoa työntekijälle, mutta jos etätyönteko tarkoittaa työskentelyä keittiönpöydän nurkalla vuodesta toiseen voi työnteko käydä raskaaksi.


Jokainen yritys ja työpaikka on uniikki ja myös tapa tehdä työtä vaihtelee yrityksestä toiseen. Joillekin hybridimalliin hyppääminen onnistuu käden käänteessä, toisaalla joudutaan laatimaan uusia toimintamalleja ja työtapoja. Voi olla mielekästä pohtia miten uudet toimintamallit rakennetaan ja miten yritys voi tukea työntekijöiden etä- tai hybridityötä.


Mitkä voisivat olla konkreettisia tekoja, jos etä- ja hybridityöskentely tuntuu vaikealta?


Kun toimistotilat tyhjenevät, muuttuu niissä työskentely turvallisemmaksi, sillä riittävät turvavälit pystytään varmistamaan. Väljissä toimistotiloissa pystyttäisiin mahdollistamaan lähityöskentely niille, joilla ei ole luontevaa paikkaa tehdä etätyötä. Voitaisiinko työnteko toimistolla porrastaa esim. eri päiville tai kellonajoille? Voitaisiinko toimistotiloja muokata entistä turvallisemmiksi esim. uusilla tilajärjestelyillä? Löytyisikö sopivia coworking-tiloja työntekijöiden kotien läheisyydestä niille, joilla ei ole kotona työntekoon soveltuvia tiloja? Voisiko oma yritys tarjota osan tiloistaan muiden käyttöön? Voisiko työnantaja hankkia työntekijöille työpöydät, tuolit ja paremmat etätyövälineet kotiin?


Vaihtoehtoja löytyy! Tärkeintä on, että saamme pidettyä yritykset toimintakykyisenä, pyörät pyörimässä ja yhteiskunnan avoinna!


Lähdetäänkö yhdessä pohtimaan miten teidän yritys voisi paremmin tukea työntekijöitään ja luomaan teidän yrityksen hybridityön konseptia?


28 views0 comments
bottom of page