top of page
Search
  • Heidi Purola

Hybridimalli ja toimistojen tulevaisuus

Updated: Nov 19, 2021


"Oletko kotitoimistolla vai työpaikalla? "


Tämä on kysymys, johon törmäämme lähes päivittäin. Itse olen useinmiten kotitoimistolla ja työpaikka pistäydyn vain silloin kun minulla on tapaaminen tai palaveri. Työt hoituvat kotoa ihan yhtä hyvin ja työmatkoihin käytetyn ajan saan käyttää nukkumiseen ja rauhalliseen aamupalaan. Ihan kiva juttu!


Uskallan väittää, että hybridimallista on tullut pysyvä muutos työelämään, ainakin osittain. Asiaan liittyy kuitenkin paljon kysymyksiä ja pohdittavaa. Miten saadaan hoidettua uusien työntekijöiden sitoutuminen ja tiimiytyminen, jos ei koskaan tavata kasvotusten? Mitä tehdään puolityhjille toimistotiloille? Millaisia tilojen tulisi olla, jotta työntekijät saataisiin houkuteltua silloin tällöin toimistolle? Tarvitaanko omia toimistoja enää ollenkaan?


Nyt puhun vain itsestäni, mutta vaikka hassulta kuulostaakin, kaipaan kotitoimistopäivinä erityisesti hyvää ja helppoa lounasruokaa. Kaipaan lounasseuraa ja juttukavereita. Kaipaan tiimityötä ja face2face-palavereja. Kyllä yritykset tarvitsevat myös tiloja, joissa hiotaan toimintasuunnitelmat ja strategiat. Toimistoja tarvitaan ja toimistoja kaivataan. Tai tuskin kukaan kaipaa seinien välissä olevaa tilaa, vaan niitä ihmisten kohtaamisia ja niitä toimintoja, jotka tilat mahdollistavat. Nämä tärkeät kohtaamiset pystymme toteuttamaan monin eri tavoin.


Toimistotilojen uusi muutosaalto hybridimallin myötä on vyörymässä hurjaa vauhtia päällemme. Sillä ei ole vielä nimeä, mutta se tulee olemaan jotain ihan muuta kuin koppikonttori, avotoimisto, monitilatoimisto tai puhelinkoppitoimisto. Aloitan tässä blogissani pohtimaan millaisena voisimme nähdä uudistuneen tavan tehdä työtä nyt ja tulevaisuudessa.


#toimisto #hybridimalli

27 views0 comments
bottom of page